2nd time…

Citer psl pregnancy ni, mmg best kan.

Aku kan, bila tgk list kat blog rina ari tuh rasa mixed feeling. Satu sbb aku tak lekat2 lagi even usaha dah bermula dr Januari pastuh aku dah buat statement redha ngan laki aku, no matter apa ujian Tuhan, dah takdir sorang anak, aku redha.

Aku x expect aku pregnant at all. Every month lps bukak IUD period mmg lambat. NIh case telan ubat hormon time gi haji. Tapi aku degil nak mother nature fixed it even Dr A suh aku telan ubat betulkan period cycle. Sudahnya every month aku mengharap, every month pee on a stick. Sudahnya takde jugak. Last aku beli jugak test kit bila pindah rumah lps balik dr Brisbane. -ve jugak. Dah aku give up. Tup2 piyed lepas 7 weeks aku x piyed ok. tuh yg last week 070807, aku gi clinic. Asalnya aku suspect BP aku naik sbb aku dizzy and letih giller. 3 mlm aku tido kul 930 tepat. Laki aku bising. Nak ‘bercinta’ lagi aku xde mood. Tension laki aku.

Sekali, check BP sume ok. Sugar and cholesterol sume ok. Last resort, dr suh aku check urine la. Tup2 tgk test, preggo ok. Syukur. Syukur sgt.

Cantik Tuhan susun semuanye utk aku. Bagi chance aku berjalan sakan dr indon ke oz then pindah rumah huha huha huha, buat doa selamat bagai, and then baru dier bagi aku rezeki utk conceive. Just nice jugak for the next 6-7months to nurse the broken pocket, just nice nak sambut baby baru. Kalau ikut end of March 2008 TM dpt bonus. Mmg cantiklah susunannya.

Anyway, sudah citer tuh, skrg kes si bakal abang long dah start buat perangai macam cipan. Hari2 dah nangis x nak gi school. Padahal bila bangun masuk keter elok ajer, sampai sekolah mandi bagai ok ajer. But bila aku nak tinggal start lah nangis. adoila. Sokmo die macho ajer. Malam-malam pun dah seminggu berkampung balik atas katil aku. And tido mesti berpeluk, tak buleh tak peluk. Adoila. Sah tahu dah nak dpt adik and takut attention tak dpt nanti. saborjelah

Well, nih aku dah risau nak outstation next week. Ikut hati buleh ajer nak reject sbb pregnant, tp bila pk ader elaun rm50 sehari campur tolak makan minum buleh gak aku kumpul sikit duit kan? silap2 buleh beli electric sterelizer, breast pump hat double and baby monitor. 3 benda dlm wishlist aku utk baby #2. Dulu strelizer and baby monitor pinjam cousin jaz punye. And aku teruja tgk double pump tuh. Ishh nafsu 2, Mini-e aku ok je lagi.

Takpelah baru 7 minggu nafsu nak membeli aku dah meruap2. Boleh?

ok geng jumpa lagi.

p/s: semangat lak aku update blog nih. macam best ajer. dahlah ym cam cipan kan?

Advertisements

8 Responses to “2nd time…”

  1. mama ja Says:

    tahniah elin.. ko pun dah berjangkit sakit poyo macam has. teruskan tulis camnie.. suka aku baca. muahahha..

    apa2 pun tahniah elin. bab manja efi tuh akan melarat sampai ko banak. takper.. dia nak manja2. pastu dia ok.. akan jadi big boy dah.

  2. - tety - Says:

    huhuh mmg teruja seh… uargghh kalo ikut list rina tuh, aku jek la yg belum ‘berchenta’ huhuhu… takpe tgu jek la thn depan… lg 2 3 bln nk kena tunggu nih… sabarrrrr….

  3. matabulat Says:

    hehehee..don worry elin…bak kata ja..now memang efi akan manja kaw2 punya…lepas dapat adik..sure dia akan berubah punya…don worry..be happy…lalalaalalala 🙂

  4. ummizz Says:

    puas aku tunggu invitation kat gmail, rupanya email jvc.. muahaha, aku ingat inv ni kena sent kat email gmail aje.. sengalnya aku..

    tahniah elin utk blog mrsanon ni.
    berjangkit rupanya.

    yup.. bab manja tu pasti berterusan. .semua budak pun sama. kena sabar je la melayan

  5. wan Says:

    dah sume ada blog secret.. i loikee..
    elin ni untuk MJ saja kan…

  6. hanis Says:

    aku pun sengal, tunggu invitation kat gmail rupanya dah sampai kat yahoo hahaha. terlambat sehari aku masuk. elin tahniah lagi skali. mmg rezeki nak preknen ni susah nak cakapkan. Alhamdulillah hang dah berjaya. take care ok! esp. 1st trimester ni…byk2 rehat.

  7. lyein Says:

    wah sume main ‘sekret mission’ erk…kekekeek..mana2 yg blog kena buh paswed tu aku tak buh kt link blog aku…aku buh kt fav link je…aku igt nk wat cam korang gak..tp bile pk blog aku skang pn tak seglems mana..so bior jeler…heheheeheheh

    danish spi skang spoilt…kadang2 rs nk lempang pn ade…pasal aku ni penyakit emo melampau2….last2 aku piat je peha dia…geram punye pasal…

  8. khairulnorziana Says:

    congrat’s elin sbb peknen! lalala sonoknye! sapa plak sambut baton lps elin ni agaknye.. jeng jeng jenggg… hidup MJ!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: