update dr muorrr

Aku kat Muar nih geng. Change of plan. Tak jadi Kluang, terpaksa gak aku redah naik keter tadi dtg Muar.

Jiwa kacau tahap cipan. Efi tiba2 smlm x sedap badan. Malam semalam batuk plak. Terus tadi gi Dr Shana, sasau kejap aku. Dr kata ader whizzing and nak buat neb. Adoi, tak pernah siot Efi kena neb. Meronta2 tak nak. Nangis2 meraung, but lenjan. Lepas neb, terus clear dr kata. Lega aku dgr. but batuk still ader. But its an eye opener and aku harap this shall not be a usual things utk efi. Tobat aku kesian tgk anak aku.

And lagi kesian sayu ajer dier lambai aku bila aku nak gerak tadi. Balik rumah, mandikan, suap makan, bagi sume ubat, aku layan dier tgk ceria seround dulu then citer2 sikit then baru aku gerak. Muka dier nampak semacam dah. Sekali x sangka pulak budak IT yg aku tumpang bawak satria GTI. Efi terus happy. Anak aku kan salesman proton. Suke beno tgk keter proton. Opah citer sibuk suh call jaz nak citer aku naik satria. Hari tuh pun, off track sikit, balik dr KT, sampai airport, aku amik cab, sbb bag aku besar gedabak kena naik premier cab, dpt naik perdana. Efi tersengih ajer sampai rumah sbb naik perdana. Haru lah anak bujang aku tuh.

Btw, td kul 7+ jaz call, ckp badan efi dedar sikit. Adoi, x senang duduk aku. Hopefully aku bulehlah cut short trip aku dah email boss aku td, ckp aku nak stay sini 2 hari ajer. Hopefully dier approved. Jiwa kacau sungguh kalau anak sakit kena outstation nih. Camna nak jadi boss besar flying sana sini kan??? mmg aku x nak lah keje besar2 nih..cukuplah seadanya. Aku x tahan nak duduk jauh ngan anak2 la.

Apa aku dah merapu nih.; Dah kul 8, pc ader lagi 2 bijik x abis set up. Tuh aku sasau sbb kat kedai lagi nih. Dahlah aku trip nih satu baju pun x dan iron. Malam nih kena mintak housekeeping antar iron dan kena cergaslah mengiron. Aku letih bagai la. X sabar2 nak abis benda kejadah nih.

Sasau kan entry aku 2-3 menjak nih.

Btw, aku x sempat nak wish buat Hanis, Ja, Tety..happy annivessary. Moga semuanya kembang mekar sentiasa.. 🙂

Ok, lega dpt citer ngan korang sume.

Till next time..

Advertisements

5 Responses to “update dr muorrr”

  1. hanis Says:

    ooo kat muor ke. pi serbu rumah kakak2 ipar aku, suh depa masak asam pedas hahaha. sian efi. harap cepat sembuh!

  2. kaezrin Says:

    asam pedas i like..tghari nih lah aku pi cari tp aku tgh sakit tekak tahap dewa nih…hampeh

  3. rina Says:

    betul ke bleh terjah camtu jer… minggu dpn aku nak p muor gak ler. hehehe.

    ramai orang jaga efi… mesti cepat sembuh.

  4. mama ja Says:

    sian hang… penangan ibu mengandung. memang anak akan jadi camtuh. apa2 pun take care yer..

  5. ummizz Says:

    get well soon to efi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: