J-A-W-I

Dah selamat dah khazin di sunatkan pukul 1+ tghari td. Brave boy anak mama. Dr Amin kata kalau x sebab jaundice ari tuh mmg awal2 die dah buatkan, buthe doesnt want to complicate things over. Personally, i love all the dr who is attending to me, khazin & khilfi at apsh. But their service truly need upgrading BADLY. And the charges, oh dear, sib baik dpt Big B ari tuh or else mmg masak jugak.

Whatever, diverted pulak citer jawi ke citer spital. Tgh-tgh dr nak start procedure khazin buat big business, dahlah dr pulak kena make extra effort cuci stool khazin. Adeh. But he is nice paed surgeon. Efi pun di ‘jawi’ kan oleh dr amin.

Rasanya, I will be like my hubby’s friend. Akan membontoti my gynae and this paed surgeon la kot. But will there be another one? ahaks. tunggu jelah. For now akak nak rehat dulu puas2. My experience with this 2nd birth is tad bit traumatizing even I have only 1 hour labour show. but that 1 hour was the longest and full of extreme drama.

Yet, looking at my 2 boys who are sleeping peacefully, mmg sakit tuh sume hilang. πŸ™‚ the beauty of motherhood kot!

Toodles peep.

p/s: tadak gambar sbb mama macam trauma gi spital, sampai x tingat kamera dalam bag baru. πŸ™‚ tp good news dah buleh pakai baju waktu x pregnant #2 dulu. hohoho…

Advertisements

7 Responses to “J-A-W-I”

  1. mom2que Says:

    elin, td i rush banget so next day i gi ur place k.. too tight la these days.

    anyway, u still owe the birth stories la (mcm a must pun kan, hehe but saja la nak baca :p)

    menyesal tak sunatkan adik masa kecik dulu. now dah regret semacam. tu lah dengar sgt kesian mian bapaknya.. agak2 at 16 mos ok lagi tak?

    btw what was the charges? afiq dulu sunat je rm500, paed surgeon punya pasal. mahal ke?

  2. Anonymous Says:

    hi elin..

    just wondering, kekoma aka saffron yg u guna tu sama ke ngan saffron yg jual as herbs kat supermarket..

    anyway..CONGRATULATIONS!!!!

    ays_as

  3. ummi Says:

    1 hr labor? mak aih cepatnya. whatever it is, i hope i will make it in time to the hospital. usually akak mmg lama labor tapi taktau lah yang no 3 ni kan. btw, who’s the paed? my kids see dr nasir. and oh yes, i think dr amin circum 1/2 of the boys in kl kot!! ha ha. my anak sedara my side 2 orang, iman, sepupu iman,…

  4. Omecool20 Says:

    Settle dah si dia tu. πŸ™‚ Syukurlah. Hmm, bila dpt boy nanti pun I buat benda yg sama la, InsyaAllah.

  5. shay Says:

    elin…khazin is soooooooooooo chomel…muka dia lebey kurang muka efi masa lahir dulu..but byk muka u this time..putih melepak as always..congrats!

    efi jadik protective dak sama adik khazin dia?

  6. kaezrin Says:

    moli: no worries..anytime u free just drop by..i mmg tick kat rumah except smlm mmg kena gi spital..dr amin charge utk fees dier rm300 ajer but segalka benda ngarut2 boils down tuh rm400+..birth story i..ahak..nantilah erkk malas benor nak duduk mengarang bila duk depan pc byk benda lain menyemak..kekekeke

    ays_as: alamak i x sure la…i x pernah beli saffron nih in my life.baru first time beli kaliu nih….

    ummi: the real labor room citer 1 hr akak..but sakit tuh dah dtg before that …nanti saya bagi details stories…

    omecool: u better do..senang headache free..x yah susah2 pun…

    shay: thanx dearie..efi mmg protective marah betul kalau org kata nk bawak adik balik

  7. wan Says:

    ololohh comeinya khazin gamabr kat bawah tu.. setuju, uka dia ada meh muka efi masa baby tapi more to features ko elin… nanti free type citer besalin eh…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: