cerita bergambar

1) Express breastmilk from 20+days during confinement. 1 big tray and 2 tupperwares of liners plus 15 bottles. I have about alltogether 51 liners pack. All these ader hat 3.5oz to 6oz but there’s a few yg cuma 2 oz. Anything i just keep it all precious for lil Khazin later. I pray to Allah hopefully i can continue to breasfeed Khazin successfully like efi this time as well and manage to stock up the EBM well too

2) Belated housewarming gift. Santek kan? And off course books galore for books lovers. Heaven sent. I loikeeeeeeeeee!

Toodles peep!

Advertisements

15 Responses to “cerita bergambar”

  1. OndeOnde Says:

    the housewarming gift is nice! and I want the books toooooo!!!!

    p/s: kalau macam ni punya supply insya-Allah lil Khazin will be content 🙂

  2. Anonymous Says:

    elin,

    jgn orang ingat ebm ko tu santan sudah! hehehe.. aniway, tgk pics ebm ko teringat zaman aku buat stock untuk akmal.. mmg puas atikan tgk ebm byk2? makin semangat nak express more n more! hehehe…

    mesti khazin montel pasni sebab supply cukup! 😉

    -matun-

  3. Wawa Says:

    elin, camne nak wean anak eh?

    si hamzah ni dok menetek lagi nih.

  4. aida Says:

    amboih.. macam kilang santan pulak productionnya

    jeles tgk akak kumpul EBM banyak2. as for my fahri, masa pantang dulu dok bergantung.. kite pulak tak reti nak layan.. so biar je dia gantung..

  5. haiza Says:

    yerlaaa..byk tuu…(ebm dan buku) ni yg jeles ni….

  6. Kopi Suam Says:

    hmm alhamdulillah giller banyak…lebih dari cukup stock mcm ni elin…jgn silap buat masak lemak sudah 🙂

  7. aishah badaruddin Says:

    sgt2 jeles dgn your ebm punya stock..

  8. kaezrin Says:

    kak wani: ahaks…org gile buku mesti terujakan…insya allah khazin shd be fine doakan saya ye akak..

    matun: itulah..tp takpe aku aje pun tukang masakl kat rumah ni…mg dah montel pung si khazin

    wawa: alamak wawa..i x sure lah sbb efi ari tuh macam automatic stop waktu i gi mekah tuh….

    aida: alah awak pun apa kurangnyer dulu..:P dulu time efi akak pun gitu la nih belajar dr dulu bila ader masa lapang ajer pam pam and pam..xde keje lain.. 😛

    haiza: dun worry u can do it too…

    kak zira: ahaks..kalau buat masak lemak mmg nayalah..

    aishah: 🙂

  9. Pinkwatch Says:

    banyak nk komen sbb lama dah tak komen.. tp masuk sini sokmo:

    1. bestnye tgk susu tu… teringat zaman stock up dekat faris dulu.. dan geram rasa nak stock up jugak.. tp kena tunggu next baby la.. bile tu?? huhuhuhu

    2. bestnye cuti2 mesia walaupon dekat tp bermakna.. dah lama saya tak cuti nie.. nk cuti fulus yilek.. cuti dalam rumah je la kalau cam tuh.. hahahaha

    3. elin nampak makin kurus.. esp gambar masa kat ganung tu… nie best menyusu tak yah penat2 berlari kat gym.. mmg kalori terbako banyoksss..

    4. Itu saje komen ku.. hahahahaahah

    take care elin!

  10. kaezrin Says:

    dilla nk balas komen awak..

    1) saya happy ajer kalau awak nak amik baton dr saya nih.. 😛

    2) cuti mmg best kan dduk dlm rumah ajer pun saya suker ok..

    3) ilusi optik ok dilla..:P

    4) komenla lagi…:P

  11. angah Says:

    amat jelez tengok susu begitu banyak ekekeke… teringat adneen seusia khazin..

    I tried pakai liner playtex yang 4oz tuh tapi kejap jek.. my mum kata susah dia nak handle.. so revert back to bekas dadih la..

    happy breastfeeding. Amacam guna medela?

  12. ummi Says:

    camne nak bulid up stock kalau every 1 hour menetekkan baby ek? help me. any tips?

  13. Ella Says:

    elin… makin bersemangat k ella nak continue exclusively breastfeed alya bila tgk elin nya stock of ebm….k ella nya stock sgt ler sikitnya….
    tp alhamdulillah esok 23/5 genap 3 bulan nyusukan alya exclusively…

    kena usaha lebih gigih lg ni… 🙂

  14. Ms Lola Says:

    wowie, are those (in plastic bags) for sale? ini dah mcm stok sethn 😛

  15. mrs noba Says:

    hi kaezrin,
    sangat impressed tgk ur stock!!!
    BRAVO!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: