takde modal punyer citer

Ader few important hip and happening melanda Elin & co. yet nantilah timing tak kena nak cerita ceritun.

But apa-apa pun impact minyak naik and harga barang naik mmg amat dirasai. Semalam pi Tesco lagi. Beli Mami poko 1 pek promo price rm32.50, ayam 1 ekor, susu low fat 7 kotak, fresh milk efi 4 kotak and few small items RM270+. Adoi, mana dtg sume tuh, takde pun sabun basuh ker, ikan ker, lauk pauk lain, juice2 pun takde. Butter spread hat besar pun dah RM10 ok.

Anyway on other unrelated note, PISA saya dah dpt. Wow, bila pakai hat sendiri rasa perfomance dier makin bagus. Ke perasaan ajer kot?

Saya nak buat community service. Nak bagi daily breastfeeding tips to share amongst others. Kalau ader mommies yg nak share tips jugak buleh leave kat comment. Saya nak compile in one so takyah pi jenguk forum nak belek satu satu posting nak cari tips. Kiter start with topic nak menten supply susu and etc gitula.

So ok, nanti saya update lagi. Jgn lupa gi masuk www.thelilcaliph.com pi vote utk Top 30 semi finalist. Gamabr saya tak masuk pun. πŸ˜› tapi kawan2 puinyer ramai dpt. Alhamdulillah.

Advertisements

7 Responses to “takde modal punyer citer”

  1. aida Says:

    kak elin, me wanna join the community ok.. nanti e-mail la kite

    P/S: jeles banget akak ada PISA πŸ˜›

  2. ::zuraimah:: Says:

    waaaaa pakai PISA ek? huhuhu kami x berkemampuan…:)

    eh bb guna diaper ape? org ada stock pureen yg kalerful tu 3 bungkus…ada mau? sale at RM25.00 per bungkus..harga asal lebih la..tp x ingat specific…

    huhuhu org pun x masuk contest cutefam tu…nyesal la plak rasanya….huhuhuh

    org linkkan akak kat blog org ekk…:)

  3. kaezrin Says:

    aida: sharelah tips awak”

    zuraimah: buat-buat mampu ni..kearah menjimatkan duit takyah beli susu byk2 nanti…eh awak nak beli member akak tgh jual 20% off…sotck pureen??? size apa?? anak akak dah size M la nih….link kan la ok..

  4. Anonymous Says:

    elin, kita nak join the community tuh… nak mintak tips nih camne nak bykkan susu masa dlm pantang nih? arituh ader try mkn white raddish tuh tpi angin laa.. so tak berani nak mkn lagik…
    susu kita tak byk…kesian bb kena top up gaks ngan formula even dah balik spital… seminggu gaks kitaorg berkmpg kat spital sbb jaundice… kalo perah sehari dpt 40ml paling byk camne tuh? dah hari ke 22 pun nih.. tlggg ehhh…
    jeles sgttt tgk stok susu utk khazzin…murah tol rezeki dia nak minum susu mama dia…

    email: semuterbersin@yahoo.com
    -ziana-

  5. Anonymous Says:

    lupa nak ckp… dlm pantang nih kita mkn byk sayur especially sawi, ikan, buah, minum byk air, minum milo, horlicks, sumer utk bykkan susu tapi so far lom byk lagik.. skrg tak penah pun bengkak susu dah.. risau laa susu kering nanti…

    -ziana-

  6. lyein Says:

    wow..dh ade PISA erk..aku rs aku tak jd ler nk layan PISA pasal dhia dh nk sethn…huhuhuh…skang ni pn tgh proses membykkan susu jugak ni..riso aku stok makin kureng…bile nk start community service?? jgn lupe habaq

  7. elizs Says:

    hi elin. first time comment kat cni. abg efi comel & gebu…adiknya pun maintain gara2 susu ibu kan πŸ™‚

    Sama spt awak, sy pun agak pro-bf. Alhamdulillah manage to ebf my 2nd, skrg dah almost 1 yr 2 mos, which i failed to ebf yg 1st doter dulu. Berkenaan community service “Kiter start with topic nak menten supply susu and etc gitula”. Salah satu tips yg berkesan utk sy:

    lepas cuti CNY last Feb 08, susu sy merundum! mencabar sgt2 utk cukupkan stok. tapi sy berpegang pada satu prinsip maintain & increase pumping session. selalunya pump 2-3 kali kat ofc & sekali kat rmh. tapi kali ni nekad pump spt di bwh:
    9.30 pagi
    12.00 noon
    3.00 ptg
    5.00 ptg
    1.00 pagi
    4.00 pagi
    6.00 pagi

    saya buat schedule ni selama seminggu, Alhamdulillah supply maintain normal balik & just pump spt sediakala i.e. 2-3 kali di ofc & sekali kat rumah. Dan pada masa yg sama sy keep saying to myself insyaAllah susu mesti cukup utk bekalan..sbb Allah tu penyayang & buang jauh2 perasaan tension!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: